20 Şubat 2013 Çarşamba

ARIYA KEK YERİNE KOYU İNVERT VERİN..


Değerli arıcı arkadaşlarım,şimdiye kadar bu kek konusunda yazmak istemiyordum.Çünkü;Yazacağım yazıya çok yorum yerli yersiz tepkiler doğacak,gereksiz dostlarım bile darılacak belkide kırılacaklar.
 Kek,kışdan yaşlı çıkan işçi arının sindirim sistemini yorarak su ihtiyacını artırmaktadır.Buda arıya bahar girişi getirdiği faydanın 1/4 oranındada zarar getirmektedir.Kek le yorulan yaşlı işçilerin ömrü kısalmaktadır.
 Bunun yerine kek alacağınıza  hazır tenekelerde arı yemi altında 25 kg lık hazır invert koyu kıvam şuruplar satılmaktadır.Ondan alsanız arınız hem daha iyi beslenir sıfır arı kaybı olur.Hiç su ihtiyacı ortaya çıkmaz.Kolay yavru ve yumurtaya geçerler.
 Arılarınız verimli gelişir.Bahar girişi güçlü olurlar.Ayrıca kek yerine vereceğiniz 1 litre koyu invert şerbetde kek kadar arınıza yetecek hatda daha fazla dayanacaktır.Belki şerbeti arılar 2-3 günde içecek ama peteğe sıvı bal olarak dolduracak,daha sonra tekrar bunu yiyerek beslenmeye devam edeceklerdir.
 Kek  satarak para kazanan malzemeci arkadaşlarımızda kek yerine hazır invert satarak kazançlarından kayba uğramayacaklar sistem çalışmaya devam edecektir.Sonuçda şehirde ilçede oturan arıcı kazanla invert yapamadığpına göre tercihen hazır inverti alacaktır.
 Böylece arılarımızın katı yiyeceklerle sindirim sistemlerini yormayacak onların sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlayacaksınız.
Şunu bilinizki invert şurupla beslenen arılar bahar mevsiminde doğal yolla yada kekle beslenene göre %33 oranında daha uzun ömürlü olacaktır.Buda arıcının arılarının bahar ayında toparlanma ve kovanı doldurma hatda suni oğul üretmesine fırsat verecektir.
           Bizden arıcılara bir faydalı öneri..Gerisi sizlere kaldı..Sağlıkla ve sağlıcakla kalın.
Arıcı 07 ANTALYA