27 Şubat 2011 Pazar

DENİZ GÜNEŞ ORMAN ANTALYA VE HARİKA YAĞMURLAR(maşallah)

             Artık bu blok işinin hem bilgi hemde magazin yanını birlikte kullanmayı deniyorum.Başarı durumum siz okuyucu ve ziyaretçilerin takdiri.Ama fotoğraf çekme işi bu dijital makinalarla sanata dönüştü.Çünkü:Çek çekebildiğin kadar...Film bitmiyor,makinanın hafizası dolmuyor.En azından bana yetiyor.İçinden güzel olanları şeçerek yayınla...Yukardaki resim Antalya ilinin   Konyaaltı liman bölgesini gösteriyor.Tabiki denizde güzelliğiyle fotoğrafa güzellik ekliyor.
    Bu kayadaki böyle her yerinden çiçek fışkıran,sanki delicesine patlayan bitki Yabani badem...Bu kayanın üzerinde topraksız,kayanın içine damarlarına kök salmış...Ben ağaçların taşlarda nasıl yaşadıklarını iyi bilirim.Taşlar ve kayalar sünger gibidir.Yağan yağmur sularını emerler.Yavaş yavaş salarlar.Kaynak sularının sürekli olmasının sebebide budur.Yağan kar ve yağmurların suyu dağların kayaları tarafından emilir....Bazen dağlarda,dağların tabanında sarkıt ve dikit mağaraları böyle oluşur.Alanyadaki Damlataş mağarası gibi.
                Çiçekler,böcekler,bitkiler,hayvanlar...Ve İNSAN...Yüce Allah hamd olsun herşeyi bizim için ne güzel yaratmış...Yesinler,içsinler,faydalansınlar ve şükretsinler diye...Saat 22.48..Dışarıda maşallah öylesine güzel yağmur yağıyorki...Her damlası müthiş bir bereket ve nimet bırakıyor toprağa... Toprakdanda bu yağmur ve bereketle bütün güzellikler olan her çiçek açıyor..Velhasıl cemre suya düşüyor,suda toprağa...Müthiş bir anlamı var,anlayabilene...Böcekler ,Arılar ve insan Baharla işler başlayacak,hemde en güzelinden inşallah.Sağlık ve sıhhat içinde olabilirsek...
    Bu günlerde en güzel açan çiçek kiriş çiçekleri..Laleler,eflatun eflatun açan çiğdem,müthiş güzellik ve nektarıyla azgan...Arkasından yabani çilekler gelecek...
             Bizim bölge Akdeniz...Akdenizin baharı yağmura bağlıdır.Çünkü,güneş öylesine etkilididrki...Yağmur güzel olmazsa  tabiat o kadar çabuk ve erken kururki,çiçekler bile açamaz...Bu hafta güzel yağmurların bereketini iyi aldık.Yağmurlarda hala iyi yağıyor Allaha çok şükür.
           Kiriş   Çiçekleri dereleri,ormanları iyi sardı.Bazı yıllar bu kirişler sarararak  çiçek açamadan hastalık bulur ve kururdu.Bu yıl sonbahardan beri ılık geçen günler arıları çok zayıflattı.Hatda zayıflıkdan dolayı iki yıllık analı kovanlardan sönmeler bile yaşadık.Ama şimdilik yumurta atışı iyi başladı artık.İşçi arının 21 günde çıktığı düşünülürse,hergünde yavrular çıkmaya başladığına göre zayıf kovanlarımız bile inşallah 1 aya kadar kalmaz,düşündüğümüz gibi ballıklarını isterler.Zaten Arıcılıkda en güzel günler Nisan ve mayıs ayları...Bu zamanda hep onlarla olduğum için özlemlerimi tam gideriyorum.
          Kiriş bitkisi soğanlı bir bitki türüdür.Mevsimi dolunca   bu açan çiçekler yeşil yuvarlak bir meyveye dönüşür.Bu meyvelerde kasımda kışa girerken yine çiçek açar,ama farklı bir çiçek..
              Resimlere bakınca soğuk bölgelerdeki arıcı dostlar imrenecektir.Lütfen maşallah deyin.İnşallah ülkemizin her yeri baharı bu yıl mükemmel yaşar..
                Resim çekerken manzara güzelliği temel düşüncem...Bu resimlerdede o fikri taşıyarak deklanşöre dokunduk...


                      Arılığımızdaki kovanlarda çiçeklerin içinde kaldı...Arılar fazla yorulmadan çok uçmadan polene ulaşabiliyor..Nektarda öyle.Bu durum işçi ömrünün uzamasına olumlu bir etki olarak yansıyacaktır.
                   Çiçeklerin içinden Antalya'ya doğru bir  bakış...
            Yakından çekilmiş bir kiriş Çiçeği..
                     Bizdeki durumlar şimdilik böyle...Henüz kovanın içine girmedik.Arı bakımına başlamadık...Yakında arılı resimlerede yer veririz inşallah...Sevgilerle...
Arıcı 07 ANTALYA